Assignment ; Editing in Photoshop



Okay harini nak post entry pasal assignment CFT 1063 yang salah satunya perlu dimasukkan ke dalam blog iaitu mengenai editing in Photoshop. Setakat ni dah belajar serba sedikit macam mana nak buat itu ini semua, tapi still tak boleh nak catch up lagiiii T_T 

Okay first yang aku belajar adalah ; Multiply

Multiply ; Menggabung antara dua gambar. Gambar pertama adalah gambar rama-rama, dan gambar yang kedua adalah gambar harimau.


Stamp Clone ; Menghilangkan objek dalam gambar ataupun boleh menggabungkan objek menjadi lebih dari satu dalam gambar tersebut. 




Type ; Assignment yang ketiga adalah 'type', yang boleh menggabungkan gambar yang pertama dengan perkataan di dalam gambar tersebut. 



Perspektif ; Okay yang terakhir adalah 'perspektif', dimana perlu membentuk imej di dalam gambar tersebut menjadi serupa, di samping perlu menitikberatkan mengenai posisi perspektif objek di dalam gambar tersebut.


Sebenarnya masih banyak lagi kekurangan dalam gambar ni, dan masih perlu diperbaiki. Itu saja, semoga assignment diterima :) 





Jari jemari runcing menaip, 
Shamila Idayu

0 budak Comel:

Related Posts with Thumbnails

Anniversary Cik Myla ♥

Daisypath Anniversary tickers